Federalna vodna inspekcija: Pratimo izvlačenje cisterne, nema izlijevanja nafte

“Odmah po saznanju da se jučer u mjestu Drežnica kod Mostara dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja cisterne s naftom u akumulaciju u blizini HE Salakovac, glavni federalni vodni inspektor je bez odlaganja poduzeo zakonom propisane mjere s ciljem vršenja inspekcijskog nadzora, preveniranja i eventualnog saniranja štetnih posljedica po okoliš”, saopćili su danas iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Na mjesto događaja odmah su upućeni federalni vodni inspektor i uposlenici firme za sanaciju šteta na vodama s pratećom opremom, čiji je angažman dogovoren s Agencijom za vodno područje Jadranskog mora u Mostaru, radi poduzimanja mjera eventualne sanacije onečišćenja.Federalni vodni inspektor se još uvijek nalazi na mjestu događaja, napominju iz FUZIP-a, gdje će ostati do izvlačenja cisterne iz akumulacije, kojem će prethoditi izvlačenje nafte iz cisterne.

- Marketing -

“Poduzimaju se sve zakonom propisane preventivne mjere, kako bi se na što sigurniji način izvršio pretovar nafte bez curenja u akumulaciju”, saopćili su iz FUZIP-a prenosi N1.

Do trenutka objavljivanja saopćenja, istaknuli su, neposrednim opažanjem nije utvrđeno izlijevanje nafte iz cisterne.

Podsjetimo, jučer je u sudaru kombija i cisterne povrijeđeno osam osoba.

Svi su zadobili lakše tjelesne povrede te su otpušteni iz bolnice na kućno liječenje, kazala je glasnogovornica SKB-a Adrijana Pandža.

Od siline udara, cisterna je pala u jezero. Preminuo je vozač.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano