― Marketing ―

FBI dolazi u Crnu Goru

- Marketing -

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da je odobren dolazak tima Federalnog istražnog biroa (FBI) i u toku je njihovo upućivanje u Crnu Goru, gdje će učestvovati i pomagati u istrazi o cyber napadima, saopćeno je iz MUP-a.

Kako navode u toku je njihovo upućivanje u Crnu Goru.

Dolazak FBI-ovog tima je odobren nakon prvog sastanka ministra policije Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa pravnim atašeom Biroa za Crnu Goru, Srbiju i BiH, Kenetom Brajanom.

- Marketing -

Brajan je, dodaje se, iskazao spremnost FBI-a za konkretnu podršku crnogorskim kolegama i već danas je odobren dolazak FBI-ovog CAT-a (Cyber Action Team) koji će učestvovati i pomagati u istrazi u odnosu na nedavne cyber napade u Crnoj Gori.

“Trenutno je u toku njihovo upućivanje u Crnu Goru. Ovo je još jedna potvrda izvrsne saradnje Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore i dokaz da u svakoj situaciji možemo računati na njihovu podršku”, navodi se u saopćenju, prenijeli su podgorički mediji.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...