Fanovi gledali stravične scene / Jeziva smrt – Popularnu blogerku muž polio benzinom: Zapalio je dok je snimala video uživo

0

Kineska zvijezda društvenih mreža Lamu (30) preminula je nakon što ju je bivši muž polio benzinom i zapalio, i to dok je uživo snimala video.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U posljednjem snimku objavljenom 14. septembra, neposredno prije zločina, Lamu je pjevala tradicionalnu tibetansku pjesmu. Nekoliko sati kasnije istog dana, tokom prenosa uživo, ekran je odjednom postao crn i čuli su se vrisci.

Bivši partner je, navodno, upao u njenu kuću držeći kanister za benzin i upaljač. Nasrnuo je na Lamu pred članovima njene porodice, ali i pred fanovima koji su stravične scene gledali u prenosu uživo.

Dva dana kasnije, njena sestra je objavila detalje stravičnog napada. Obožavaoci su donirali novac za Lamino liječenje.

Vlogerka je zadobila opekotine na 90 posto tela. Ljekari su se borili za njen život više od dvije sedmice, ali uzaludno. Preminula je u bolnici.

Policija je privela supruga vlogerke, ali za sada nisu jasni motivi ovog jezivog zločina. Pojedini kineski mediji su prenijeli da je motiv ubistva osveta, jer je Lamu podnijela zahtev za razvod braka zbog nasilja u porodici. Međutim, policija još nije potvrdila ove navode.

Lamu je bila popularna tibetanska vlogerka. Na društvenoj mreži Dijen, kineskoj verziji Tik Toka, imala je više od 782.000 pratilaca. Živjela je u mjestu Aba u pokrajini Sičuan na jugozapadu Kine gdje je obično snimala pokušavajući da predstavi, između ostalog, život u ruralnom dijelu Kine. Majka je dva maloljetna dječaka, prenosi “Kurir“.