15.7 C
Kakanj
Srijeda, 16 Juna, 2021

Fadil Novalić u Mostaru: “Vlada FBiH i dalje će pomagati FK ‘Velež'”


Tom prigodom Novalić je kazao kako su danas došli u radni, službeni posjet Mostaru iako su sportski odjeveni jer, kako je dodao, ipak se danas radi o sportskom događaju, utakmici Velež-Sloboda gdje Velež ima priliku plasirati se u europski fudbalski prostor, piše “Fena”.

Ako se sjećate 2019. godine kad smo potpomagali ‘Velež’, a Vlada Federacije svake godine podpomogne ‘Velež’, rekao sam kako očekujem da za dvije do tri godine ‘Velež’ bude u Europi. Evo sada se pružila prilika, a ako ne ove godine onda sasvim sigurno slijedeće, mada vjerujem da će ove godine. Vjerujem kako je ovo kritična utakmica i zato sam došao tu – kazao je Novalić poručivši da će i dalje pomagati FK ‘Velež’.

Predsjednik Uprave FK ‘Velež’ Šemsudin Hasić kazao je kako je premijer Federacije BiH Fadil Novalić dugogodišnji prijatelj FK ‘Velež’, prijatelj Hercegovine i “naravno čovjek koji je kroz niz svojih aktivnosti pomogao Veležu u rješavanju nekih financijskih problema i mi smo premijeru zahvalni na razumijevanju“.

Hasić je poručio navijačima da je ovo dan kada će Velež osigurati svoj ulazak u Evropu te poželio sve najbolje i igračima i navijačima.

Inače, premijer Novalić nazočit će današnjoj utakmici “Velež”-“Sloboda” koja se igra na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO