Fadil iz Gradačca: Demobilisani borac 43 godine star motocikl ne bi dao ni za kakve pare

Popularno

Povezano

Ima raznih oldtajmera, automobila, traktora, bicikala, ali i motocikla, koje njihovi vlasnici, ljubomorno čuvaju i ne bih prodali ni za kakve pare.

Jedan od vlasnika oldtajmera, motocikla APM-14 marke Tomos, proizvedenog davne 1978. godine, demobilisani borac Armije BiH Fadil Hamzić zvani Šime, ponosan je na svoga ljubimca.

- Marketing -

15 godina vozi dvotočkaše

Hamzić 15 godina vozi dvotočkaše, male snage i male brzine, da s njime može otići na posao i vratiti se kući, otići na njivu i u korpi donijeti voća i povrća…

  • Kupio sam ga prije tri godine. Imao je četiri, a ja mu ugradim i petu brzinu. Registrovan je i meni je prirastao za srce, nema tih para za koje bi ga prodao. Prije njega sam sa APM-4 sakupljao staro željezo i prevezao tone teškog metala. Ovaj, APM-14, je „gospodin motor“, na njemu ne prevozim veliki teret, važno je da on mene nikada nije izdao. Zimi, kada snijeg zapada, ja na gume povežem kvalitetnu kanapu i motor neće stati ni u najvećoj uzbrdici. U rezervoar stane 10 litara, za mjesec dana potrošim dva rezervoara i to je najeftiniji prijevoz – kaže Fadil.

 

Trošite skupo gorivo

Dok smo s njim razgovarali o njegovom oldtajmeru, radnici JKP „Komus“ iz obližnjeg parka, Šimetovi prijatelji, u šali su dobacivali da bi APM-14 Fadila mogao oženiti, a drugi su išli i dalje, pa su dovikivali da bi APN-14 bio dobra sekundarna sirovina, na što je Fazlić dodao:

 

  • Vi svoje znate, ja svoje. Vi trošite skupo gorivo za automobile ili se gurajte sa maskama po autobusima, a ja ko „hadžija“ na svom APN-14, kući i od kuće, piše Avaz.ba.
- Marketing -

Najnovije