Evropska avijacija će vježbati na nebu iznad BiH, EUFOR jača prisustvo!Snage EUFOR-a počele su pristizati u Bosnu i Hercegovinu kao pojačana operativna patrola za podršku partnerima u našoj zemlji.

U svjetlu pogoršavanja međunarodne sigurnosne situacije, a također i kao mjera predostrožnosti, komandant operacije ,, Althea” prihvatio je dobrovoljnu ponudu države Francuske da se iznad BiH u narednim sedmicama izvede nekoliko trenažnih letova mlaznih aviona.

- Marketing -

Nosač aviona “Charles-de-Gaulle” trenutno ima operativnu obuku u Sredozemnom moru i od ponedjeljka, 7. marta 2022. godine, njegove letjelice tipa ,,Rafale” će izvoditi prelete preko zapadnog Balkana, uključujući BiH.

U ovakvim vremenima kada je sigurnosna ravnoteza u Evropi narušena, EU pokazuje svoju stalnu posvećenost i odlučnost da podrži sigurno i stabilno okruženje u BiH i na zapadnom Balkanu.

Snage EUFOR-a počele su pristizati u Bosnu i Hercegovinu kao pojačana operativna patrola za podršku partnerima u našoj zemlji.

Građani BiH ovih dana na ulicama svojih gradova moći će vidjeti više vojnih vozila s oznakama EUFOR-a, a njihov dolazak ranije je najavljen kao podrška stabilnosti u našoj državi.

S novim snagama EUFOR-a u Bosni i Hercegovini bit će raspoređeno više od hiljadu vojnika koji će uz Oružane snage BiH garantovati stabilnost, a više od 2.000 njih spremno je u svakom trenutku, kao dodatna podrška, doći u našu državu.

Iz EUFOR-a je ranije saopćeno da je pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom niovu mogla potencijalno uzrokovati i nestabilnost u BiH te da je raspoređivanje ovih snaga mjera predostrožnosti koja se poduzima s ciljem jačanja stabilnosti u BiH.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano