Evo zašto stjuardese odmjeravaju putnike od glave do pete pri ulasku u avion


Vjerojatno ste primijetili kada putujete avionom da vas stjuardese, osim što ljubazno pozdrave na ulazu u avion, i odmjere od glave do pete. Ta pomalo neobična praksa zapravo ima važnu ulogu.

- Marketing -

Stjuardesa Kat Kamalani objasnila je na svom TikToku zbog čega to radi osoblje aviona.

Naime, kada vas stjuardesa na ulasku u avion odmjeri, ona zapravo traži putnike koji bi, ako zatreba, mogli pomoći u različitim situacijama koje se mogu dogoditi tokom leta.

“Kad uđete u avion i ugledate naša sretna, nasmijana lica, mi vas zapravo odmjeravamo i pokušavamo uočiti takozvane ABP osobe (able-bodied people) ili fizički sposobne ljude. Dok hodaju gore-dolje prolazima i provjeravaju ili poslužuju putnike, stjuardese također usput traže ABP osobe koje će im pomoći ako, ne daj Bože, zatreba”, rekla je Kamalani, a njezin video skupio je gotovo preko tri miliona pregleda.

Kraticom ABP najčešće se označavaju vojnici, piloti, vatrogasci, policajci i liječnici, to jest djelatnici onih službi koje su najkorisnije u hitnim medicinskim situacijama ili u situacijama kad treba spriječiti nesreću.

Mnoge je zanimalo kako osoblje samo na temelju pogleda može znati čime se netko bavi.

“O, znamo, pogotovo ako je riječ o profesiji koja zahtijeva fizičku spremu”, odgovorila je stjuardesa i dodala kako im se doktori često već na početku leta i sami predstave i ponude se za pomoć tokom leta ako bude potrebna. Dodala je i da, osim fizički sposobnih osoba, pogledom traže i znakove otmice ili trgovine ljudima.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano