Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca!


Danas je u sjevernim područjima Bosne bilo umjereno, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na snazi je žuto upozorenje za područje Sarajeva i Tuzle zbog povećanje koncentracije magle i niske oblačnosti. Visina snježnog pokrivača na Bjelašnici iznosi 166 cm.

- Marketing -

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan-sedlo 2; Bugojno 4; Drvar, Livno 5; Sarajevo-Bjelave 6; Grude, Mostar, Zenica 7; Jajce 8; Neum 9; Tuzla 12; Gradačac 13; Sanski Most 16; Bihać 17;

Novo pogoršanje vremena koje je uslijedilo nakon popuštanja hladnog talasa, trajat će do sutra

Sutra se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 7 do 14 °C.

Do 17. februara u našoj zemlji je bio prisutan hladni talas bez intenzivnijih padavina. Uslijedilo je popuštanje hladnoće, ali kratkotrajno jer uslijedilo novo pogoršanje koje će trajati do sutra. Moguće su povremene i slabe padavine u Bosni, kiša u nižim krajevima, a snijeg na planinama, u Hercegovini samo na planinama u zaleđu može pasti malo snijega.

Od 21. do kraja ovog mjeseca očekuje se stabilno i suho vrijeme. A do marta se očekuju vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni od 0 do 5, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Dok će maksimalne temperature zraka u Bosni biti između 4 i 9, u Hercegovini od 9 do 14 °C.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano