Evo ga ponovo. Milanović: Bosna i Hercegovina je aberacija i poremećaj

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u Zemuniku je izjavio kako je “Bosna i Hercegovina aberacija i poremećaj koji je takav već 25 godina zbog evropskih komesara”. Hrvatski je predsjednik rekao i da ga za to “ne bi bila briga da nije na hrvatskoj granici”.

“Ali jest na hrvatskoj granici. I još k'o za vraga tamo živi 500 hiljada Hrvata. E pa… Da nas se tiče, tiče nas se, mene barem”, kazao je Milanović odgovarajući na pitanje o stanju u BiH.

- Marketing -

U Zemuniku je učestvovao na obilježavanju 30. godišnjice osnivanja i djelovanja 93. Krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Milanović je ponovio da se bez Srba i njihovih predstavnika ne može postići dogovor u BiH. Smatra da bosanskohercegovačkim Hrvatima trenutno probleme stvaraju “određene bošnjačke elite”, a ne tamošnji Srbi.

“To je činjenica. Ko se sada mislio onako ekspres na brzaka napiti krvi Srbima krivo razmišlja”, kazao je, prenosi Index.

“Srbi su valjda shvatili u kakve bedastoće su se uvukli i da su Rusima obična fusnota. Ništa oni ne znače Rusiji”, poručio je Milanović dodavši da će Srbi shvatiti da je za njih korisno ući u Evropsku uniju, ali ne i u NATO, što je “nepotrebno”.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano