EUFOR: U BiH stižu njemački vojnici, dio njih će biti raspoređen u Drvaru

EUFOR najavljuje dolazak njemačkog vojnog kontingenta, čime će se broj zemalja koje su zastupljene u misiji EUFOR-a povećati na 20.

 

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Raspoređivanje ovog kontingenta, koje će se obavljati u fazama, počinje sredinom ovog mjeseca, saopćeno je iz komande evropskih mirovnjaka u Sarajevu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

Broj osoblja koji će biti raspoređen je maksimalno 50.

Ovo novo osoblje EUFOR-a će predstavljati dodatni kapacitet u GK EUFOR-a i mreži timova za vezu i promatranje (LOT timovi) EUFOR-a, koji su na nepristrasnoj osnovi raspoređeni u cijeloj Bosni i Hercegovini. LOT timovi su veza EUFOR-a sa lokalnim zajednicama i vlastima.

 

Osoblje LOT timova EUFOR-a živi u lokalnim zajednicama i omogućuje EUFOR-u da održava pozitivne i važne odnose na lokalnom i regionalnom nivou.

 

Dio njemačkih vojnika bit će raspoređen u Drvaru. Ovaj angažman je još jedan pokazatelj posvećenosti EU stabilnoj, prosperitetnoj i evropskoj budućnosti svih građana BiH, navodi se u objavi. EUFOR je nedavno objavio i video u kojem objašnjava svoju misiju u BiH i posvećenost našoj državi, njenom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i miru.

 

Mirovnjaci Evropske unije imaju mandat i da osiguravaju spremnost Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i njenih agencija za provođenje zakona.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...