13.9 C
Kakanj
Ponedjeljak, 17 Maja, 2021

Eric Nelson: “Bez jedinstva nema mira, samo gorčina i bijes”


Naš 46. predsjednik, šesti kojem sam imao čast služiti. 2009. godine kao američki konzul u Minhenu dočekao sam Bidena na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti, to je bila njegova prva prekomorska stanica kao potpredsjednika SAD-a. Danas je predsjednik Biden potvrdio višedecenijsku podršku saveznicima naglasivši da će i dalje “biti snažan i pouzdan partner za mir, napredak i sigurnost“, kazao je Nelson dodavši da se ove riječi odnose i na BiH.

U ovoj zemlji imamo mnogo posla, ali i značajne mogućnosti. Mnogo toga što treba popraviti, obnoviti, izliječiti i izgraditi, ali i mnogo toga što se može dobiti. Ono zahtijeva najnedostižniju od svih stvari u demokratiji, jedinstvo“, kazao je.

Kako je naveo, svjestan je da je realnost sasvim drugačija.

Znam da su sile koje nas razdvajaju duboke i stvarne, ali isto tako znam da nisu novost. Naša historija je bila stalna borba između američkog ideala da smo svi stvoreni jednaki i surove ružne stvarnosti da su nas rasizam, nativizam, strah, demonizacija davno razdvojili.

Možemo tretirati jedni druge sa dostojanstvom i poštovanjem.

Možemo udružiti snage, zaustaviti viku, smanjiti temperaturu. Bez jedinstva nema mira, samo gorčina i bijes“, kazao je Nelson, prenose “Vijesti“.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO