Epilog nesreće na Sarajevskoj zaobilaznici

Nakon jučerašnje nesreće koja se dogodila na Sarajevskoj zaobilaznici, u kojoj su poginule dvije ženske osobe, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćeno je da je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sinoć preminula još jedna putnica.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS-a, dana 29.06.2018. godine oko 18,25 sati na kolovozu autoputa A1 Sarajevo – Zenica, u smjeru Vogošćanske petlje, u mjesto Butile, dogodila se saobraćajna nezgoda, gdje je došlo do skretanja u desnu stranu van kolovoza i udara u zaštitnu metalnu ogradu pored kolovoza i metalni stub neregistrovanog motornog vozila BMW X5, koji je na prednjoj strani imao nepripadajuću registarsku tablicu 689-M-155, a na stražnjoj nepripadajuću registarsku tablicu 669-E-155. Vozilom je upravljao vlasnik E.A., rođen 1998. godine u Sarajeva.

Od zadobijenih povreda na licu mjesta smrtno su stradali ptnici iz vozila – I.A., rođena 2000. godine u Sarajevu, i i N.N., rođena 2001. godine u Sarajevu. Njihova smrt u 19,01 sati konstatovali su u ZZHMP-u Sarajevo. Tijela su prevezena vozilom KJKP Pokop u prosekturu “Bare”, gdje će se obaviti obdukcija po naređenju tuZioca.

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je O.L., rođena 2001. godine u Sarajevu. Ona vozilom ZHMP-a Sarajevo prevezena na ukazivanje ljekarske pomoći u Opću bolnicu ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš”, odakle je sanitetskim vozilom prevezena na KUM UKC-a, gdje je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći u 20,05 sati konstatovana smrt.

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je O.A., rođena 2000. godine u Sarajevu. Ona je na Klinici z aanesteziju i reanimaciju zadržana na liječenju.

Frakturu pršljena lumbalnog dijela kičme i frakturu nosne kosti zadobio je vozač E.A., koji je vozilom ZHMP-a Sarajevo prevezen u Opću bolnicu, odakle je prebačen na KUM UKC-a, a zatim, nakon ukazane ljekarske pomoći, ponovo prevezen u Opću bolnicu, gdje je zadržan na lijedenju.

O svemu je obaviješten dežumi tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je s uviđajnom ekipom MUP-a Kantona Sarajevo i stalnim sudskim vještakom saobraćajne struke te stalnim sudski vještakom mašinske struke izašao na lice mjesta te rukovodio uviđajnim radnjama.

federalna.ba

Možda vam se svidi

Leave A Reply