EON donosi humanitarni koncert poznatog ukrajinskog rock benda Okean Elzy


Na koncertu„EVERYTHING WILL BE ALRIGHT” jedan od najpoznatijih ukrajinskih rock bendova današnjice izveo je pjesme koje su postale simbol nade

- Marketing -

Humanitarni koncert poznatogukrajinskog rock benda Okean Elzy naziva„„EVERYTHING WILL BE ALRIGHT”,snimljen je na stanici metroa „Zlatna vrata” u Kijevu,jednom od glavnih simbola ukrajinskog glavnog grada te jednoj od najljepših stanica na svijetu, gdje su hiljade Ukrajinki i Ukrajinaca pronašle te i dalje pronalaze utočište tokom napada na grad. Koncert u trajanju od 90 minuta rock benda Okean Elzy emitovan je 24. aprila na kanalu 1+1, a od danas će isti biti dostupan u EON Video klubu.

Koncert je organizovala 1+1 media, jedna od najvećih medijskih holdinga u istočnoj Evropi, a cilj organizacije je pružiti nadu milonima Ukrajinaca zahvaćenih ratom te prikupiti novac za humanitarnu pomoć djeci koja su usljed rata povrijeđena ili prisilno raseljena.

Važan dio ovog koncerta su bile i arhivske video snimke koje je snimio frontmen benda Svyatoslav Vakarchuk, koji od samog početka rata u Ukrajini putuje širom zemlje te nastupa u skloništima, na ulicama, u stanicama metroa i širom ratnih zona kako bi pružio podršku civilima, volonterima i vojnicima.

Ideja o, kako je neki nazivaju „najopasnijoj turneji na svijetu“, javila se nakon njegovog posjeta bolnici u Zaporožju gdje je, kako bi ohrabrio brojne ranjenike, Vakarchuk sišao u dvorište bolnice i u spontanom nastupu izveo nekoliko pjesama a capella.

Turnejom podrške dosad je obuhvaćeno desetak ukrajinskih gradova, uz posjete školama, univerzitetima i drugim institucijama sa namjerom da seljudimapruže potpora, nada i snaga da izdrže ratna dešavanja.

Okean Elzy ukrajinski je rock bend osnovan 1994. u Lavovu. Tokom cijele karijere zastupaju humanitarne i demokratske vrijednosti te su jedan od bendova uz čiju su muziku odrastale generacije i generacije Ukrajinaca.

United Grupa

United Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima približno 15 miliona korisnika, i preko 15.500  zaposlenih i godišnje prihode od oko 2 milijarde eura. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regiji i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Group od marta 2019. u većinskom je vlasništvu BC Partnersa, jedne od najvećih svjetskih investicijskih kompanija.

Za više informacija posjetite https://united.group/

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano