Povezano

40 godina od premijere filma ‘Sjećaš li se Dolly Bell’

Ažurirano 6.2.2021.: Vijest je ispravljena. Sporni dio koji je agencija netačno prenijela je izbrisan. Emir Kusturica nije tog dana letio iznad Sarajeva. Na portalu koji je objavio fotografiju nije navedeno kada je ona snimljena.

Na današnji dan prije 40 godina premijerno je prikazan čuveni film reditelja Emira Kusturice “Sjećaš li se Dolly Bell”.

- Marketing -

U znak sjećanja na ovaj film i dane s početka velike filmske karijere slavnog režisera, portal “Iskra” objavio je slike Emira Kusturice iznad Sarajeva.

Napominjemo da let i fotografija nisu nastali na godišnjicu filma niti je su povezani sa obilježavanjem 40 godina od premijere njegovog filma “Sjećaš li se Dolly Bell?”.

  • Fotografije su, po svim dostupnim informacijama, autentične – ali su nastale u 8. ili 9. mjesecu 2020. godine – objavili su s platforme Raskrinkavanje.ba.

Foto: Srna

Film “Sjećaš li se Dolly Bell” premijerno je prikazan 2. februara 1981. godine, a iste godine ovjenčan je “Zlatnim lavom” na Venecijanskom filmskog festivalu.

U filmu čija se radnja dešava u Sarajevu, šezdesetih godina prošlog vijeka, igraju Slavko Štimac, Slobodan Aligrudić, Ljiljana Blagojević, Mira Banjac, Pavle Vuisić…

- Marketing -

Najnovije

Popularno