Elmedin Konaković pojasnio svoju izjavu o “genetski preodređenom” sinu Kemala Ademovića

Popularno

PovezanoElmedin Konaković je kazao da će ispraviti sporni dio statusa “da ne bi zbunjivao ove časne i poštene ljude koji znaju šta ova borba znači”, ispričao je Konaković u videu.

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković, na svom Facebook profilu rekao je da je dobro što je “genetski predodređeni” Jasmin Ademović kandidat za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva. To je izazvalo dosta komentara i reakcija, a Konaković je u videu, pojasnio šta to znači.

- Marketing -

“Govorio o onome što SDA i dio javnosti naziva nepotizmom, a desio se jedan presedan u politici, da je jedan visokopozicionirani zvaničnik rekao ‘ako moje dijete ide na listu – ja neću’, i ‘ako će moje dijete zarađivati novac – ja neću’. Govorio sam o hrabrosti Kemala Ademovića, koji je najhrabriji čovjek kojeg sam ikada upoznao”, rekao je Konaković u uvodu.

“U dijelu gdje govorim da je za ovu bitku potreban hrabar čovjek, koji može izdržati sve vrste pritisaka, nositi se s njima i dovesti do kraja proceduru za izbor gradonačelnika, Jasmin Ademović, u tom dijelu sam napisao genetski predisponiran. Većina ljudi shvata tu vrstu poruke, ali iz kuhinje koja je uznemirena, koja gubi vlast, bjesomučno iz naših zareza pokušava izvući nešto netačno. Stiže pokušaj interpretacije da ta genetska predodređenost ima veze sa onom predodređenosti kojoj svjedočimo na političkoj sceni”, nastavio je Konaković.

Tvrdi da je to izvučeno iz konteksta, te da će taj izraz promijeniti na Facebook statusu.

To će uraditi “da ne bi zbunjivala ove časne i poštene ljude koji znaju šta ova borba znači”, ispričao je Konaković u videu.

“Taj dio u kojem piše genetska predoređenost znači da u toj krvi Ademovića, sina Kemalovog, ima dovoljno hrabrosti da se sa ovakvim pritiscima i problemima nosi. Nikakva druga genetska predodređenost”, rekao je lider Naroda i pravde.

“Ovako ćemo komunicirati i u budućnosti i razbijati sve teorije zavjere”, rekao je dodavši da je ubijeđen sam da će danas svi koji su pratili pokušaj i nasrtaj rušenja jednog koncepta izbora Bogićevića svjedočiti drugačijem scenariju.

“Održali smo sastanak sa vijećnicima, vidjeli smo njihova promišljanja. Nadamo se da druga strana neće opstruirati našu sjednicu i odugovlačiti neminovno, a to je da Grad Sarajevo dobije Gradsku upravu i gradonačelnika kojeg zaslužuje”, zaključio je Elmedin Dino Konaković.

- Marketing -

Najnovije