Ekipa “Pekar Delibašić” pobjednik takmičenja Biznis liga “Kakanj 2017”

U nedjelju 3.decembra 2017.godine u Sportskoj dvorani Kakanj održano je polufinale i finale takmičenja u malom nogometu Biznis liga “Kakanj 2017”. Odigrane su ukupno četiri utakmice. Prva polufinalna utakmica između ekipa “Pekar Delibašić” i “Policija” završila je nakon izvođenja penala rezultatom 5:4. Druga utakmica između ekipa “Elektrodistribucija” i “RMU” završena je rezultatom 2:1.

U utakmici za treće mjesto “Elektrodistribucija” je porazila ekipu “Policija” rezultatom 3:2.

Finalna utakmica između ekipa “Pekar Delibašić” i “RMU” završila je pobjedom ekipe “Pekar Delibašić” rezultatom 1:0.

Publika je uživala i u sjajnoj revijalnoj utakmici između pjetlića FK “Rudar” i FK”Mladost” koja je završila rezultatom 1:1.

Nakon finalne utakmice, uručene su i nagrade za najbolje ekipe ovogodišnje Biznis lige.

Kakanjski fotograf Mirsad Mujagić King uručio je najboljem golmanu Ajdinu Čelebiću golmanske rukavice i pehar. Trener OA “Mladost” Nazif Terzić uručio je najboljem strijelcu Ameru Hrustanoviću pehar, dres i sportsku majicu. Nagradu za najboljeg igrača – pehar i terenerku, Samiru Traki je uručio Besim Gafurović.

Mensur Muftić, predsjednik Udruženja poslodavaca općine Kakanj, uručio je ekipi “Elektrodistribucija” nagradu za osvojeno treće mjesto – pehar, diplome i medalje.

Nagradu za drugo mjesto uručio je ministar za pravosuđe i upravu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić. Ekipi “RMU Kakanj” uručen je pehar, medalje i dresovi.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra uručio je nagradu pobjedničkoj ekipi. Pobjednicima – ekipi “Pekar Delibašić” uručen je prelazni pehar, trajni pehar, diplome, medalje, dresovi i lopte.

Oficijelni partner Biznis lige bio je Sportski trgovački centar “GMS” iz Viteza.

“Čestitamo pobjednicima i svim ekipa koje su igrale na fer i korektan način bez ijednog incidenta. Ovu Biznis ligu definitivno je obilježila fer plej igra na terenu i veliko hvala na tome svim ekipa koje su učestvovale. Druženje nastavljamo za dvije sedmice kada počinje Novogodišnji turnir u malom nogometu”, rekao je Aldin Šljivo, direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Biznis liga – veoma zanimljivi sportski događaj traje od 2014. godine i omogućava zaposlenicima privrednih subjekata da se druže, da bolje upoznaju kolege iz drugih firmi srodnih ili različitih poslovnih aktivnosti, te da u fer i korektnom odmjeravanju nogometnog umijeća brane boje svoje firme.

Foto galeriju pogledajte ovdje

Izvor Press Općine Kakanj
Možda vam se svidi

Leave A Reply