18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Efendić o izjavi Izetbegovića o “crnom košarkašu: Nije to primjerena reakcija za ovo što se desilo


“Nije to primjerena reakcija za ovo što se desilo, vjerovatno je bio iznenađen predsjednik ovim potezom. Možda je bio iznenađen drugim dijelom priče, tj. da sam preuzeo dužnost predsjednika”, kazao je Efendić.
Kaže da stranka i neki kadrovi nisu dali rezultate kakvi se očekuju.
“Radeći kao načelnik trudio sam se da imamo rezultate onoga što radimo. Moje mišljenje je da SDA i neki kadrovi nisu dali adekvatan odgovor na mjesto na koje su izabrani. Provođenje takve politike godinama je uzrokovalo da stranka slabi. Često je ulazila u koaliciju sa strankama koje nije željela. Našoj političkoj sceni treba jedna vrsta preslagivanja. Smatrao sam da je vrijeme da se počne praviti jedna dobra stranka u BiH, kojoj se može vjerovati”.
“Teško je da se poredim sa gospodinom Silajdžićem, to je jedan od naših najpoznatijih političara. Imam visoko mišljenje o njemu kada je u pitanju politička karijera. Ostavio je trag i na međunarodnoj sceni, a kada je riječ o priznavanju BiH sigurno se može reći da je to historijska uloga“.
“Ja sam neko ko se obrazovao za politiku i želim se baviti politikom. Znam na koji način bi se mogle početi riješavati stvari. Gospodin Silajdžić se nije uključivao u proces, znao je za to“.
“Oni su meni kao načelniku dali podršku jer nisu imali kandidata i tada nekako je u šali rečeno “najbolje bi bilo da ti dođeš kod nas””.
Dodaje da je očekivao da će SDA nakon prošlih izbora povući neke poteze, ali…
“Ja sam vjerovao da će se pokazati na izborima da to što se radi nije dobro. I pokazalo se. Mi nismo izgubili, to je bio rezultatski debakl. Vjerovao sam da će se nakon toga povući neki potezi, ali nije se desilo ništa nego je nastavljeno po istom“.
Šta mu je rekao Hasan Čengić?
“Rekao mi je ‘meni je žao što je do ovoga došlo, ali bi mi bilo još žaljivije da te ja sputavam u tome’. On je svjedok da u SDA ja, iz nekog razloga, nisam dobrodošao dalje od općinskog nivoa”.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO