Džaferović u oproštajnu posjetu primio ambasadora Francuske

0

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Francuske u BiH Guillaumea Roussona .

Konstatovani su dobri i prijateljski odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Francuske. Predsjedavajući Džaferović iskazao je zahvalnost za lični doprinos ambasadora Roussona unapređenju odnosa dvije države, kako na bilateralnom planu, tako i na radu i zalaganju u okviru Quinte na deblokadi procesa unutar Bosne i Hercegovine.  

Predsjedavajući Džaferović zahvalio se na svemu onom što je Francuska činila i što čini za Bosnu i Hercegovinu, od uspostavljanja mira do podrške za evroatlantske integracije Bosne i Hercegovine. Izražena su velika očekivanja od skorog otvaranja kancelarije Francuske agencije za razvoj u Bosni i Hercegovini. Sagovornici su izrazili opredjeljenje za dalje jačanje saradnje i sveukupnih odnosa, sa posebnom pažnjom na jačanju ekonomskih veza.

Uz visoku ocjenu ukupnih odnosa dviju država, ambasador Rousson je naglasio da Bosnu i Hercegovinu napušta kao njen iskren prijatelj, uvjeren u napredak i prosperitet zemlje.  

Predsjedavajući Predsjedništva Šefik Džaferović poželio je na kraju razgovora ambasadoru Guillaumeu Roussonu sreću i uspjeh na ličnom i poslovnom planu.