― Marketing ―

Džaferović prihvatio poziv Ukrajine, Dodik odbijen u Predsjedništvu

- Marketing -

Prijedlog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović ne učestvuje na konferenciji Krimske platforme odbačen je na današnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dobio je pozivno pismo Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine da učestvuje na konferenciji Krimske platforme.

Nakon što je Džaferović u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH prihvatio poziv, Dodik je zahtijevao vanrednu sjednicu i predložio zaključak da Džaferović ne učestvuje, što je odbijeno glasovima samog Džaferovića i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

- Marketing -

Uz navedeni, Dodik je predložio i zaključak da Bosna i Hercegovina zauzme neutralan stav prema ratu u Ukrajinu, što je takođe odbijeno.

Krimska platforma je diplomatska inicijativa na kojoj učestvuje veliki broj šefova država i vlada, uključujući sve članice EU i NATO, a koju je pokrenuo predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski s ciljem poništavanja ilegalne ruske aneksije Krima 2014., istaknuto je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH za Fenu.

- Marketing -

Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jučer je u 22:19 sati u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više...