Dvogodišnja djevojčica vlastitim zubima izgrizla zmiju do smrti

Komšije su prve koje su pronašli djevojčicu i ubijenu zmiju od pola metra, pružili su joj prvu pomoć, a nakon dolaska hitne prevezena je u bolnicu .

Dvogodišnjakinja u Bingölu u Turskoj uspjela je vlastitim zubima ubiti zmiju koja ju je ugrizla dok se igrala u vrtu porodične kuće.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Susjedi su prvi koji su pronašli djevojčicu i ubijenu zmiju od pola metra, pružili su joj prvu pomoć, a nakon dolaska hitne prevezena je u bolnicu. S druge strane, zmiji nije bilo spasa, piše Jutarnji.hr

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Mehmet Ercan, otac djevojčice, bio je na poslu kada je njegovu kćer 10. augusta ugrizla zmija. Bio je to za njih uobičajeni dan, djevojčica se igrala u vrtu za kojeg su njeni roditelji smatrali da je siguran.

U jednom trenutku do nje je došla zmija, a dijete se u neznanju htjelo poigrati s njom. Zmija ju je nedugo nakon toga ugrizla, no djevojčica je pokazala svoju hrabrost i ugrizla ju nazad. Ugriz djevojčice bio je smrtonosan za zmiju.

“Allah ju je zaštitio, stvarno. Naše komšije su mi rekli da je zmija bila u ruci mog djeteta. Igrala se s njom, a nakon što ju je zmija ugrizla moja je djevojčica uzvratila ugrizom. Njen ugriz bila je povratna reakcija na ono što je proživjela“, rekao je otac.

Djevojčici su u pomoć, čim su shvatili što se dogodilo, priskočile komšije, ukazali su joj prvu pomoć, a nakon toga je hospitalizirana u dječjoj bolnici Bingöl zbog daljnjeg liječenja.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...