16.7 C
Kakanj
Ponedjeljak, 14 Juna, 2021

Dva lica lišena slobode zbog izvršenih prevara

Dana 27.04.2016. godine, u 10,30 sati, u ulici Sarajevska, u Zenici, od strane  dvije nepoznate, muške osobe izvršen je pokušaj prevare prodajom lažnog nakita. Brzom reakcijom policijskih službenika dva lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Tom prilikom utvrđen je identitet lica, te je utvrđeno da se radi o licima M.S., rođen 1956. godine, i A.K., rođen 1955. godine, oba lica iz Tuzle.

Zavedenom kriminalističkom obradom i operativnim radom policijskih služebnika na terenu, utvrđeno je da su navedena lica u proteklom periodu, u ulicima Londža i Bulevar Kulina bana,  prevarila još dva sugrađanina, prodajom lažnog nakita, oštetivši ih tom prilikom za iznose od 160,00 KM i 500,00 KM. Takođe je utvrđeno da su izvršioci ovih krivičnih djela uglavnom prilazili starijim osobama, penzionerima, i na vrlo uvjerljiv način ih ubjeđivali da se radi o zlatnom nakitu, a ne o lažnom.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, kao i eventualno drugih krivičnih djela prijavljenih od strane oštećenih građana, a nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica zbog izvršenog krivičnog djela “Prijevara” iz člana 294. Krivičnog zakona FBiH.

Ovom prilikom upozoravamo građane da budu obazrivi prilikom eventualne kupovine nakita i drugih predmeta i proizvoda na ulici, kao i od  lica koja dolaze na kućne adrese i vrše prodaju, a ukoliko uoče opisane slučajeve i pojave, ili raspolažu podacima o izvršenim prevarama, da o tome obavijeste nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122. (MUP ZDK)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO