'Duha' umrlog oca našao u igri i opet se može s njime utrkivati

Mogu li igre biti duhovno iskustvo? Tinejdžer je u staroj Xbox igri našao ‘duha’ oca, odnosno njegovu vožnju, no ne želi srušiti njegovo vrijeme da ga ne bi izbrisao.

YouTube komentari ispod raznih video klipova često mogu biti razočaravajući, no opet ima i onih koji će mnogima natjerati suze na oči. PBS je na svom kanalu objavio video o tome mogu li video igre biti i duhovno iskustvo, a korisnik 00WARTHERAPY00 napisao je dirljivu priču o igranju reli igre s ocem. 

Nije poznato radi li se o mladiću, ili djevojci, no u komentaru piše da im je otac kupio Xbox dok je imao/la samo četiri godine. Na tom prvom Xboxu uživali su u brojnim igrama i satima i satima zabave. 

No, dvije godine kasnije otac je umro, a komentator piše kako sljedećih 10 godina nije mogao ni blizu te konzole. 

Kad je opet aktivirao konzolu, pokrenuo je igru Rallisport Challenge koju je često igrao s ocem i u njoj pronašao ‘duha’. 

Radi se o funkciji igara da spremaju najbolju vožnju koju igrač može vidjeti kao siluetu automobila ispred sebe, što znači da je njegov otac i dalje bio u igri.

– I tako sam igrao i igrao, dok nisam mogao gotovo dobiti duha, a jednog dana sam došao ispred njega i… zaustavio sam se ispred ciljne linije, kako bih bio siguran da ga ne izbrišem. Blaženstvo – napisao je komentator.

Možda vam se svidi

Comments are closed.