-4.9 C
Kakanj
Srijeda, 27 Januara, 2021

Drugi dan Kakanjski dani 2020: Ovo su sadržaji koji vas danas očekuju

Svi koji su pitali se kako će se manifestacija Kakanjski dani 2020. realizirati u vrijeme koronavirusa i mjera koje su na snazi  podsjećamo da je jedan uspješan i kvalitetan dan već iza nas.

Sinoć su na kakanjskim daskama u Domu kulture predstavu „Prah“ fantastično odigrali Gordana Boban i Mirsad Tuka.

Drugi dan manifestacije obogaćen je sa mnogo više kvalitetnog sadržaja kako za djecu tako i odrasle.

Ono na što su posjetioci već navikli, a građani Kaknja masovno podržali, jeste sadržaj „Dani poljoprivrede i poduzetništva“  gdje domaći poljoprivredni proizvođači, udruženja, poduzetnici, obrtnici ali i dio gostujućih izlagača prezentira i prodaje svoje proizvode.

Dani poljoprivrede i poduzetništva održavaju se do zadnjeg dana manfiestacije svakim danom na Gradskom šetalištu (travnata površina na maloj ulici) a nosilac aktivnosti je Savez poljiprivrednih udruženja „KAP“ Kakanj. Sigurni smo da će svi koji cijene domaću proizvodnju biti oduševljeni i pronaći nešto za sebe te u konačnici kupiti i podržati domaću privredu.

Na prilazu Domu kulture mališani će ispuniti prostor zbog najavljenih igrica za djecu „Ulica i djeca“ ali i zbog seta kreativnih radionica koje podrazumijevaju oslikavanje dlanom, biorazgradiva hranilica za ptice i viljuška kao slikarska četkica. Nosilac aktivnosti je svakako, dugogodišnja organizacija iza čijeg uspjeha se kriju godine iskustva, UG Alternative.

Aktivnosti su za djecu uzrasta od sedam godina i više.

Tačno od 12 sati umjetnik Sikira Amer će oslikavati 3D mural sa motivima ćire u ulici Alije Izetbegovića pod nazivom „Primjeti me 2“.

od 18 sati – Radionica “Kakanj u srcu” u Parku Doma kulture. Nosilac: JU Gradska biblioteka Kakanj.

od 19:30 sati promocija romana “Udovičke zemlje” Fajke Kadrića u parku Doma kulture .

od 21:00 sat počinje premijera Dramskog studija “Nastanak Rima” rađena u domaćoj produkciji.


Za aktivno praćenje manifestacije čiji medijski pokrovitelj je Kakanj-X.com preuzmite Android aplikaciju klikom OVDJE.

NAPOMENA: Realizacija manifestacije Kakanjski dani 2020 planirana je da se održi poštujući, u trenutku realizacije određenog sadržaja, važeće naredbe i preporuke Kriznog štaba, te se posjetioci mole za razumijevanje i poštivanje istih.

Više informacija o manifestaciji Kakanjski dani 2020 u okviru koje se realizira ovaj sadržaj pročitajte OVDJE.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO