7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Dritan Abazović je sarajevski student, nije riječ o grešci već se dodvorava političarima iz Sarajeva


Prema riječima Staše Košarca, bh. entitet Republika Srpska “ima i ustavno pravo da sa susjednim državama uspostavlja posebne paralelne odnose, čega je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović takođe veoma svjestan”.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine Staša Košarac izjavio je da nema nikakve potrebe da se potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović “netačnim i neprimjerenim izjavama dodvorava političarima u Sarajevu, niti da na bilo koji način opravdava sasvim ljudski i državnički potez predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji je u telefonskom razgovoru predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čestitao Dan RS”, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

“To je jedan potpuno normalan potez premijera Krivokapića, kome je sasvim jasno da su Srbi konstitutivan i državotvoran narod u BiH i da je Republika Srpska Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH potvrđena pravna i politička činjenica i da ima pravo da obilježava i slavi Dan Republike”, rekao je Košarac u izjavi za Srnu.

Košarac, koji je i visoki funkcioner SNSD-a, kazao je da “ne postoji nikakva Republika BiH”, niti “bilo kakav Dan Republike BiH”, što je potpredsjednik Vlade Crne Gore nekoliko puta ponovio putem društvenih mreža i izjava za regionalne medije.

“Abazović je sarajevski student i siguran sam da, kao doktor političkih nauka, vrlo dobro poznaje situaciju u BiH. Zato mislim da nije riječ o grešci, već o nejasnoj potrebi potpredsjednika Vlade Crne Gore da se dodvori političarima iz Sarajeva, od kojih većina ne razumije šta znače dobrosusjedski odnosi u regionu”, poručio je Košarac.

Kako je kazao entitet Republika Srpska “ima i ustavno pravo da sa susjednim državama uspostavlja posebne paralelne odnose, čega je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović takođe veoma svjestan”.

“Zato bi bilo dobro da u svojim izjavama ne upotrebljava terminologiju i nazive koji Srbe u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini asociraju na ružnu prošlost i vrijeđaju naša osjećanja”, zaključio je Košarac.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO