27.5 C
Kakanj
Petak, 18 Juna, 2021

Dramatični prizori iz bh. grada: Dok su vatrogasci gasili požar, eksplodirala minsko-eksplozivna sredstvaNiko, srećom, nije povrijeđen, a pripadnici prijedorske Profesionalne vatrogasne jedinice uspješno su lokalizirali požar te spriječili njegovo daljnje širenje.

Prava drama odvijala se jučer u Prijedoru nakon što je prijavljen požar na pomoćnom objektu u kojem su se, između ostalog, nalazila i minsko-eksplozivna sredstva.

Požar je prijavljen u 4.40 sati u ulici Nikole Luketića, a tokom intervencije prijedorskih vatrogasaca, nekoliko njih je ekplodiralo.

Niko, srećom, nije povrijeđen, a pripadnici prijedorske Profesionalne vatrogasne jedinice uspješno su lokalizirali požar te spriječili njegovo daljnje širenje.

Nakon gašenja požara, uviđaj je obavila prijedorska policija, koja je utvrdila da je do požara došlo nehotično, prilikom korištenja neadekvatnog uređaja s otvorenim plamenom.

– Daljnjim radom utvrđeno je da je R. R. u pomoćnom objektu držao minsko-eksplozivna sredstva. Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv njega će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – rečeno je iz PU Prijedor.

Iz policije su apelovali na građane da, ukoliko imaju ili pronađu nelegalno naoružanje i minsko-eksplozivna sredstva, prijave to u policijsku stanicu.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO