Drama u Brezi: Zbog dugovanja lažno prijavio svoju otmicu pa uhapšen

Dežurnoj službi Policijske stanice Breza je 21. 06. 2018. godine, u 17:15 sati prijavljeno izvršenje otmice osobe inicijala D. M. iz Breze.

Odmah po saznanju za navedeni događaj na područje Breze su upućeni službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su obavili razgovor sa osobom koja je prijavila izvršenje otmice, te koji su pristupili vršenju svih potrebnih mjera i radnji, kao i operativnih provjera na terenu, sa ciljem pronalaska osobe inicijala D. M.

Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, te u cilju utvrđivanja svih bitnih činjenica i okolnosti pod kojim je isto izvršeno, službenici Sektora kriminalističke policije su, u saradnji sa službenicima Policijske stanice Breza, operativnim radom na terenu došli do saznanja da je osoba inicajala D. M. lažno prijavila svoju otmicu, nakon čega je 24. 06. 2018. godine, uhapšebn i ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela “Lažno prijavljivanje” iz člana 347. Krivičnog zakona FBiH.

Zavedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je D.M. lažno prijavio svoju otmicu, kako bi na taj način došao do novca, koji mu je bio neophodan da isplati određene dugove.

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, službenici Policijske stanice Breza će protiv lica D.M., rođenog 1992. godine, iz Breze, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo, saopćeno je iz MUP-a Zedničko-dobojskog kantona.

Možda vam se svidi

Leave A Reply