dragocjeni plijen, težak desetke tisuća tona, vukli su do rodnog sela svog političara! – TNTportal.ba


Nevjerojatno je što sve ruska vojska, a pogotovo Čečeni kojima zapovijeda ljubitelj Prada čizama – Ramzan Kadirov, kradu u Ukrajini i odvlače svojim kućama koje su udaljeno i do 2000 kilometara.
Ukrajinski mediji tako izvještavaju kako su s izložbenog prostora Agrotek-Investa, službenog zastupnika “John Deere” i “Väderstad” poljoprivredne mehanizacije, u ukrajinskom gradu Melitopolju ukradena tri nova JD kombajna s760, traktor i pet Väderstad Tempo sijačica kao i 20 tona brendiranog maziva u vrijednosti 1,5 milijuna eura.
Zahvaljujući GPS lokatorima, oštećena tvrtka uspjela je otkriti da se skupocjena poljoprivredna mehanizacija trenutno nalazi u Čečeniji, u selu Zakan-Yurt u blizini Groznog, koje je od Melitopolja udaljeno više od tisuću kilometara.
Teška poljoprivredna oprema je odvučena na ogromnu farmu specijaliziranu za uzgoj žitarica koja se nalazi u rodnom selu čečenskog političara Muslima Hučijeva i njegova brata Tamerlana Hučijeva koji je na čelu tog okruga.

- Marketing -

Tamerlan Hučijev je poznat i po tome što je bio 11 godina izvršni direktor Zaklade „Akhmat Kadirov“. Ta je zaklada, prije nekoliko tjedana, stanovnicima blokiranih sela oko Melitopolja u Zaporoškoj oblasti, dijelila konzerve s hranom. Sad se vidi da se radilo o prilično profitabilnoj milostinji. Humanitarnu pomoć u starim konzervama naplatili su krađama kao što je ova teška 1,5 milijun eura.
Inače, ova zaklada gradi društvene objekte u Čečeniji, a na otvaranjima se moglo vidjeti i Adama Delimkhanova, bliskog prijatelja Ramzana Kadirova koji je sad također s čečenskim jedinicama u Ukrajini.
Dosad je objavljeno niz snimaka o pljačkama u Ukrajini o kojima smo pisali. Krade se sve od žlica do kombajna, a nadzorna kamera poslovnice za dostavu paketa u Maziru, gradu u Bjelorusiji gdje je ruska vojska bila na odmoru, snimila je vojnike kako kući u Rusiju šalju tone paketa. Tu je bilo televizora, mobitela, klima uređaja, skutera, automobilskih dijelova te razne druge vrijedne tehnike i alata. Radilo se o ruskim trupama koje su se kratko povukleu Mazir, a ratovale su u okolici Kijeva.

Zahvaljujući tehnologiji, kao i s ovim kombajnima, mnogi svoje ukradene stvari lociraju u Rusiji. Ukrajinac Vitalij Semenets uspio je tako pratiti pokrete ruskih vojnika na istok zemlje putem para bežičnih slušalica koje su opljačkane iz njegove kuće u blizini Kijeva. Apple AirPods imaju mogućnost korištenja opcije “Find my“, a zahvaljujući njoj, Ukrajinac je pratio kretanje ukradenih slušalica putem bluetooth tehnologije. Slušalice koje inače koštaju nešto više od 200 eura, ukradene su u kijevskom predgrađu, gradu Hostomelu. Vlasnik ih je pratio kako putuju od Ukrajine, preko Bjelorusije do Belgoroda u Rusiji gdje se Putinova vojska pripremala za napad na Donbas.

 - Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano