Dragan Mektić otkrio pravu istinu o kontroli granice sa Srbijom!

0

Mektić je ocijenio da se radi “o lažnoj vijesti koja je konstruisana kako bi se diskreditovali on i Šarović i predstavili kao izdajnici RS”

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine (SDS) Dragan Mektić je demantovao da je vršio bilo kakav pritisak i navodno ultimativno tražio od direktora Granične policije BiH Zorana Galića da policija Federacije BiH, zajedno s Graničnom policijom BiH, na teritoriji RS kontroliše istočnu granicu BIH, sa Srbijom.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Mektić je za agenciju Beta kazao da je potpuno neistinita vijest banjalučke Alternatvne televizije (ATV) da je on, zajedno s predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem (SDA) i ministrom za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH (SDS) Mirkom Šarovićem, “ultimativno tražio” od direktora Galića da pripadnici Federalne policije budu na granici BiH sa Srbijom, na teritoriji RS.

“Nikakvog sastanka o tome nije bilo jučer u Sarajevu, kako je to objavila ATV. Ja jučer uopšte nisam bio u Sarajevu”, kazao je Mektić.

Podsjećanja radi, ATV je objavila da je na sastanku na kojem su navodno bili predstavnici Agencija za sprovođenje zakona na nivou BiH, kao i Zvizdić, Šarović i Mektić, “vršen žestok pritisak na Galića da počne primena Pravilnika koji je lično donio Mektić, a koji predviđa upućivanje predstavnika drugih policijskih agencija u BiH u odbranu istočne granice BiH, kao ispomoć Graničnoj policiji BiH”.

Mektić je ocijenio da se radi “o lažnoj vijesti koja je konstruisana kako bi se diskreditovali on i Šarović i predstavili kao izdajnici RS”, i najavio tužbu za klevetu protiv pomenute televizije.

“Cilj je da se Šarović i ja diskreditujemo, jer nisu uspeli da nas isteraju iz Savjeta ministara BiH. Mi nemamo ništa protiv da SDA, SNSD i HDZ BiH formiraju novi Savjet ministara, ali do tada mi ostajemo u toj instituciji”, istakao je Mektić.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović takođe je dematovao da je učestvovao na bilo kakvom sastanku o policiji i kontroli granice.