Povezano

Dragan Čović prvi iz BiH Bidenu čestitao preuzimanje dužnosti predsjednika SAD-a


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović bio je među prvim osobama iz regije koji je čestitao Josephu Bidenu na izboru za predsjednika SAD-a.

- Marketing -

Čović je na zvaničnom Twitter profilu čestitao Bidenu i Kamali Harris na preuzimanju pozicija predsjednika i podpredsjednice SAD-a.

“Dok nastavljamo svjedočiti važnosti solidarnosti i saradnje u ovim izazovnim vremenima, radujem se zajedničkoj radnu za stabilnu, razvijenu, evropsku Bosnu i Hercegovinu”, napisao je lider HDZ-a BiH.

I član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je predsjedniku SAD-a Josephu Bidenu preuzimanje dužnosti.

“Poštovani predsjedniče Biden, od srca Vam čestitam polaganje zakletve i zvanično preuzimanje dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Potpuno sam siguran da ćete svojim iskustvom, demokratskim kapacitetom i politikom koja promovira slobodu, jednakost i poštivanje ljudskog dostojanstva, uspješno prevazići sve izazove s kojima se susreće američka nacija”, naveo je Džaferović.

Šefik Džaferović

“Vaše nadahnuto obraćanje na inauguraciji ulijeva nadu ne samo velikoj američkoj naciji, nego i svim dobronamjernim ljudima diljem svijeta da je pred nama period globalne stabilizacije, razumijevanja i obnove multilateralizma kao mehanizma koji garantira napredak cijelog svijeta”, istakao je.

“Cijeneći Vas kao velikog prijatelja moje zemlje, siguran sam da će tokom Vašeg mandata prijateljski i partnerski odnosi Bosne i Hercegovine i SAD biti dodatno osnaženi u obostranom interesu”, naglasio je.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je zamolio Bidena da njegove čestitke prenese i njegovoj potpredsjednici Kamali Harris.- Marketing -

Najnovije

Popularno