Dragan Čović poručio: Naredna dva mjeseca ključna! Hrvatska treba biti naš odvjetnik na EU putu

Popularno

Povezano“Vrlo jasno sam rekao da hrvatska administracija ima mnogo više prava od drugih administracija koji svakodnevno nastupaju sa raznih političkih pozicija”.

Lider HDZ BiH Dragan Čović danas je prokomentarisao posljednja dešavanja na političkoj sceni u jeku posjete hrvatskog ministra Gorana Grlić Radmana BiH.

- Marketing -

“Posjeta ministra Grlić Radmana je koliko mogu ocijeniti bila vrlo uspješna, barem tamo gdje smo učestvovali u razgovorima. Mislim da se šest članova Kolegija PS BiH vrlo jasno pozdravili predsjednika Vlade RH preko našeg ministra i zahvalili se na svemu onom što Hrvatska čini. Čak su neki od kolega govorili da Hrvatska treba biti naš odvjetnik na evropskom putu“, kazao je Čović.

Kaže da je iznio stav da svemu treba pristupiti pažljivo.

“Ja osobno sam iznio stav da treba biti vrlo pažljiv jer se povremeno zna kazati da se Hrvatska miješa u stvari u BiH. Kazao sam da to ne treba nikoga da obeshrabri bilo koga iz RH koji je pravi prijatelj BiH obzirom da u BiH imate često iznošenje privatnih stavova, ili nekih političkih stranaka“, poručio je Čović i dodao:

“Vrlo jasno sam rekao da hrvatska administracija ima mnogo više prava od drugih administracija koji svakodnevno nastupaju sa raznih političkih pozicija”.

Naredna dva mjeseca ključna

Čović je poručio da su dva naredna mjeseca ključna za rad nad definisanim ciljevima.

“Kazao sam da dva naredna mjeseca trebamo iskoristiti da uradimo što smo definirali do 30. juna i riješiti pitanje izbornog zakona. Nama u šestom mjesecu ističe godina dana otkako smo potpisali “mostarski sporazum” u onom dijelu koji se odnosi na Izborni zakon i da ćemo kao predstavnici hrvatskog naroda izaći sa stavom kako dalje. Ovo je neizborna godina u kojoj moramo zaokružiti izborne i druge aktivnosti kako bi stabilizovali aktivnosti u BiH“.

- Marketing -

Najnovije