Povezano

Dragan Čović: Dodik ne blefira, ozbiljan je političar koji naglašava probleme u BiH-Podjela neće biti ali moramo tražiti rješenja za mnoga pitanja koja su otvorena – kazao je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je danas kazao kako Milorad Dodik ne blefira te da je krajnje ozbiljan političar koji naglašava probleme BiH koje treba riješiti kroz razgovor.

- Marketing -

Čović je to kazao na pitanje novinarke RTL-a je li hrvatski premijer Andrej Plenković u pravu kada je kazao da su Dodikovi potezi ovakvi jer slijedi izborna godina.

“Hrvati se zalažu da imamo legitimne predstavnike u Domovima naroda i Predsjedništvu BiH da se ne podcijeni uloga zakonodavne vlasti na nivou entiteta i BiH i zajednički tražimo rješenja. Bez toga neće biti moguće normalno funkcioniranje BiH zbog izigravanja Ustava smo u ovakvoj političkoj situaciji”, kazao je Čović.

Što se tiče odluka Narodne skupštine RS, zaključaka koji trebaju definirati neke odnose, osnova za naše djelovanje je Ustav i Dejton, dodao je.

“Ustavno domoljublje mora nadvladati. BiH se ne može podijeliti, pogotovo mirnim putem, a nama je u političkom mandatu, misiji, da čuvamo mir do kraja. Podjela neće biti ali moramo tražiti rješenja za mnoga pitanja koja su otvorena. Predstavnici srpskog naroda su naglasili pitanje vojske u BiH a i danas ste mogli čudi izjave dužnosnika RS da traže racionalnost u organiziranju vojske, razgovor oko toga pa tek zaključak da će povući drugi potez. Slično razmišljamo i kad su u pitanju druge reforme koje su nužne. Mi smo davno preuzeli paket obveza reformskih obaveza ka EU, zato što stoje se dešavaju ovakve stvari”, kazao je Čović.

- Marketing -

Najnovije

Popularno