Dragan Bursać nakon podrške Mladiću u BL: “Pampers-general posijao sjeme zla”

Popularno

Povezano


“E, to je to genocidno naslijeđe! Pampers-general je posijao sjeme zla koje se primilo na dijelu teritorije BiH koja je nastala na genocidu“, komentira ovu poruku ugledni književnik i kolumnista portala Radiosarajevo.ba Dragan Bursać, te nastavlja:
“Plašim se da će bez zabrane negiranja genocida i zločina, bez zakonske zabrane, ovo sjeme zla samo cvjetati. Bojim se da će bez denacifikacije, djeca u rs-u baštiniti zločinačke tradicije Ratka Mladića.”
Podsjećamo, svijet danas iščekuje konačnu presudu Ratku Mladiću, zločincu koji je prvom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora.
I dok i brojni svjetski, ali i regionalni mediji, iščekuju presudu koja će, u najmanju ruku, potvrditi osuđene zločine iz prve (prvostepenom presudom Mladić je oslobođen odgovornosti za genocid u još šest opština osim u Srebrenici, op.pr.), u bosanskohercegovačkom entitetu RS od jučer uglavnom stiže podrška.
“Kao što tamo u bijelom svijetu postoji sud i zakon koji će doživotno osuditi pampers-generala i kao što tamo djeca pravim imenom u školama zovu genocid, moramo početi i mi. Pravo vrijeme je bilo juče, prekjuče, 1996, ali moramo makar danas početi.
Citiraću pampers-generala Mladića koji je sam za ratnu politiku rs-a, još 1992 rekao – To je ljudi, to je genocid! Šta nam više treba?!“, zaključio je Bursać.

- Marketing -

Najnovije