Dr. Cerić na Bobovcu: Ovo je novo rađanje Bosne i Bošnjaka

Dr. Mustafa Cerić, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH pred brojnim skupom na Bobovcu, najznačajnijem i najbolje utvrđenom gradu srednjevjekovne Bosne, održao je predizborni skup na kojem su mu između ostalih podršku i ovaj put dali članovi A-SDA kao i mnogi bivši visoki funkcioneri Stranke demokratske akcije, piše novinska agencija Patria.

Ceric i DemirTokom obraćanja skupu dr. Cerić je naglasio kako Bosna ima svoje ljude, a da kuda god krene po svijetu nađe Bošnjaka.

– Imamo plan da zadržimo naše mlade u BiH, da radimo na gradnji puteva, najvećeg medicinskog grada za studente iz cijelog svijeta, univerzitetskog grada, da bude najveći aerodrom u regionu i najvažnije dom za starce. Bez morala i etike nema nam spasa – kazao je dr. Cerić.

On je posebno potcrtao kako ne možemo više podnijeti one koji nam žele naškoditi i ponovo nas progoniti.

– Zato smo mi ovdje, glas svakog Bošnjaka širom Evrope, Sandžaka, Kosova, Makedonije. Naš cilj je da ujedinimo Bošnjake u našoj domovini, da budemo slobodni Bošnjaci, Bosnaci, ljudi u BiH, Evropi i cijelom svijetu. Naši šehidi su platili visoku cijenu da bismo mogli reći da smo slobodni. Vi nosite tajnu u svom srcu, a otkrit ćete je 12. oktobra. Uradite samo po savjesti – istakao je dr. Cerić dodavši da BiH treba novo vodstvo, jako vodstvo, jakog vođu, jer nema naroda bez jakog vodstva.

– Pitanje svih pitanja je kako imati jaku i snažnu državu, a snažna država imat će jak i snažan narod i nećemo se bojati za jezik i naciju. Na sceni je politička razjedinjenost bošnjačkog korpusa za sitne interese. To mora stati i ovo je naše virjeme, naš početak. Ovo nije sahrana, već novo rođenje Bosne i Bošnjaka – dodao je dr. Cerić.

Jedan od govornika na ovom skupu bio je i Edhem Bičakčić, potpredsjednik Sabora Islamske zajednice BiH koji je kazao da je u Bobovcu 18 bosanskih banova i kraljeva stolovalo.

demir

– Zbog sila mraka koje nisu poražene potrebno nam je jako vodstvo. Ovdje govorim ispred Koalcije Snaga Bosne (šest stranaka), a dajemo punu podršku kandidaturi dr. Mustafe Cerića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. O ovim sadašnjim političarima neću ni govoriti jer ta politika skoro da i ne postoji – istakao je Bičakčić.

Možda vam se svidi

Comments are closed.