Dom kulture: Euritmijske predstave M-Kursa

Javna ustanova za kulturu i obrazovanje Vas poziva da pogledate euritmijske predstave M-Kursa.

Članice M-kursa su diplomirane euritmistice s Instituta za waldorfsku pedagogiju iz Witten Annena, Njemačka. U M-Kursu pleše deset studentica iz Europe, Azije i južne Amerike. Ovu turneju s gostovanjima u nizu europskih zemalja pod nazivom PANTA RHEI (sve teče) pripremaju već od prve godine studija stoga su sudjelovale u mnogim projektima i aktivnostima. Performans će biti izveden u Domu kulture 10. jula (četvrtak) sa početkom u 18,00 sati, a bajka “Šest labudova” braće Grim će biti prikazana 11.jula (petak) u 17,00 sati. Ulaz će biti slobodan. Dođite i učestvujte u nesvakidašnjem umjetničkom iskustvu. Ono što Vas očekuje se može najkraće ovako opisati:

“Cijelo i ne-cijelo, ono što se ujedini i to što se raziđe, sklad i nesklad, a iz svega jedno, a iz svega opet jedno”

Bića nastaju iz ničega. Prije svega, sve je ništavno, dok se ne počne biti. Postati je metamorfoza, početak sam i proces stvaranja u općem smislu. U slučaju naše turneje, donosimo metamorfozu u umjetničkom procesu. I ovaj program nastao je iz ničega, a postupno, prolazeći kroz promjene, stvoren, pred vama je. Želja nam je da ono što smo stvorili kroz studij “i dalje teče” kroz naš moto, kroz vašu radost, ali i našu što ste nam dopustili upoznati vas sa našim umjetničkim stvaranjem.

Plešu:
Amelie Ebke, Barbara Friedrike Witte, Carla Mörmann, Eva-Maria Pohl, HyunI Shin, Johanna-Katharina Larrass, Katharina Maria Schäfer, Katharina Isabelle Wilkmann, Paula Andrea Moreno Valencia, María del Valle Melo

euritmijapantarei

(JU ZA KULTURU I OBRAZOVANJE KAKANJ)

Možda vam se svidi

Comments are closed.