Doktori utvrdili od čega su umrle Vesna i njene bliznakinje

Izvršena je obdukcija. Prema sadašnjem stanju stvari, prvi rezultati ukazuju na to da je smrt tri osobe ženskog pola nastupila uslijed višednevnog neuzimanja hrane, odnosno od gladi – izjavio je portparol bečke policije Patrik Majerhofer, a prenosi portal “oe24”.

Prvi toksikološki nalazi pokazuju da nema nikakvih tragova trovanja, a takođe je ustanovljeno da smrt nije nastupila nasilnim putem – dodao je Majerhofer. Pretpostavlja se da je smrt nastupila krajem marta ili početkom aprila ove godine, a tijela su pronađena nakon što su vatrogasce i policiju alarmirali zabrinti prijatelji porodice.

Crne sumnje su potvrđene kada su nadležni organi provalili u stan koji je bio zaključan i iz kog se niko nije odazivao. Bliznakinje su navodno bile osobe s invaliditetom, a pronađene su mrtve na kauču. Naime, Vesna je nekoliko puta bježala od nasilnog supruga u sigurnu kuću. Kasnije su se rastavili i muž je otišao, a Vesna je ostala sama sa djecom.

Briga o bliznakinjama je za nju bila previše. Još 2017. godine komšinica je pozvala centar za socijalnu pomoć koji je tada utvrdio da je situacija u redu. Susjedi kažu da je Vesna M. bila psihički bolesna. Kažu da porodici nikada niko nije dolazio u posjetu. Majku i bliznakinje su rijetko viđali, ali su zato često čuli viku iz stana, prenosi “Alo!“.

Možda vam se svidi

avatar