Dok se njegova kćerka udavala, on je odvrnuo gas i raznjeo se: Jedan detalj je posebno čudan policiji

0

Muškarac je, kako se navodi, pustio gas i izazvao eksploziju. Njegovo tijelo pronađeno je kasnije u ruševinama, a na šoferšajbi njegovog automobila parkiranog na ulici, ostavljena je oproštajna poruka.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Čovjek je u vozilu ostavio i svoj mobilni telefon, što je pomalo čudno i to nas muči – rekao je šef policije Robert Pejn.

Čovjek nije imenovan, ali prema katastru se kao vlasnik kuće navodi Džon Evans (59), otac troje djece. Njegova kćerka Loren se taj dan udavala. Druga Evansova kćerka, Ešli, je nekoliko sati nakon eksplozije zamolila ljude preko “Fejsbuka” da poštuju privatnost porodice.

Komšinica Evansovih Dona Antolović rekla je da je osjetila drmanje usljed eksplozije i vidjela kuću u plamenu, dok je drugi svjedok naveo da se kuća srušila za 90 sekundi koliko je stajao napolju.

John Evans- Facebook

– Šokirana sam. Živim ovdje čitav svoj život i toliko ga i poznajem. Njegova kćerka se udavala danas i trebao je da bude na vjenčanju – rekla je Antolović.

Ona je ispričala da je nakon eksplozije istrčala napolje da vidi šta se dešava i vidjela kuću kako gori.

– Ni pet minuta prije eksplozije vlasnik je stajao ispred kuće. Nakon toga, niko ga nije mogao pronaći – rekla je ona.

vjenčanje Evansove kćerke- Facebook

Den Lodermilk, koji živi nekoliko kuća dalje, rekao je da je radio u svom domu kad je osjetio “žestoko drmanje”. Kad je izašao napolje, vidio je komšinicu Suzan Ajrons kako viče.

– Rekao bih da se kuća srušila za minut, minut i po koliko sam bio vani, u jednom velikom pokretu i uz gomilu buke. Do tada ju je plamen već progutao, Brzo je izgorjela. Mislio sam da će goriti duže. Bilo je užasno – rekao je on.

U eksploziji je oštećena još jedna kuća, a jedan policajac je lakše povrijeđen dok je pomagao vatrogascima. Nije poznato zašto se Evans ubio, i to na dan ćerkinog vjenčanja, ali je policija istakla da je ranije dolazila na tu adresu zbog porodičnih problema uzrokovanih mentalnim oboljenjem.

– Porodica je imala vjenčanje danas i većina njih je srećom bila van kuće – dodao je Pejn, prenosi “Blic“.