Dodikov zabrinuti govor u Budimpešti: “U kakvoj će zajednici živjeti moja djeca i unuci, da li će morati da odu…”

Popularno

Povezano-Zabrinut sam zbog toga što ne znam u kakvoj će zajednici živjeti moja djeca i unuci, da li će morati da odu – istakao je Dodik.

Zbog politike Evropske unije Balkan se prazni, izjavio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u govoru na 4. Demografskom skupu u Budimpešti.

- Marketing -

-Dolazim iz zemlje gdje nije sve određeno, gdje smo naslijedili mnoge probleme iz rata. Tokom rata u BiH broj rođene djece je bio mnogo veći nego u doba mira. To je potpuno apsurdno, rekao je Dodik.

Istakao je da je politika EU sebična prema Balkanu.

-Moram reći da sebična evropska politika prazni Balkan koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja sa različitim kulturama. Pitam vas da li će za nekoliko decenija Evropljani živjeti u Evropi, istakao je Dodik i naglasio da BiH vjerovatno još dugo neće postati članica EU.

-Zabrinut sam zbog toga što ne znam u kakvoj će zajednici živjeti moja djeca i unuci, da li će morati da odu, istakao je Dodik.

Podsjećamo, među učesnicima 4. Demografskog samita, osim zvaničnika više zemalja, predstavnici su crkava, naučne zajednice i medija, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Budimpeštanski demografski samit se četvrtu godinu zaredom održava u mađarskoj prijestonici, a ovaj put tema je Porodica – ključ stabilnosti. U najavi događaja posebno se ističu vrijednosti kao što su porodica, tradicija i brak, koje su po mišljenju organizatora ugrožene, zbog čega je ovogodišnji događaj “relevantniji nego ikada”.

- Marketing -

Najnovije