Dodikov Bošnjak ogorčen zbog dešavanja u NS RS: “Sutra bi srpska djeca mogla učiti da je Princip bio terorista, a ne heroj”Šulić je naglasio da država nema jedinstven obrazovni sistem, a da se ovakvim odlukama to želi napraviti?!

Opozicija u entitetu Republika Srpska napravila je prvi korak za prenos nadležnosti na nivo Bosne i Hercegovine, ocijenio je potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić nakon što član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije dobio potrebnu podršku za veto uložen na pet odluka Predsjedništva BiH u kojima je preglasan.

- Marketing -

“Bojim se da ćemo doći u situaciju da će srpska djeca u školama učiti da je Gavrilo Princip bio terorista, a ne heroj”, rekao je Šulić za RTRS, koji se izjašnjava kao Bošnjak.

Šulić je istakao da će poslije jučerašnjeg glasanja na posebnoj sjednici Narodne skupštine na snagu stupiti pet odluka za koje su glasali članovi Predsjedništva BiH, a za koje “RS ima nadležnosti koje su joj zagarantovane Dejtonskim sporazumom”.

“Ishod jučerašnjeg glasanja u Narodnoj skupštini u kojem srpski član Predsjedništva nije dobio potrebnu podršku poslanika, nije nepovoljan samo za vladajući blok, već i za cijelu RS jer je opozicija napravila prvi mali korak za prenos nadležnosti sa RS na Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Šulić.

On je naglasio da država nema jedinstven obrazovni sistem, a da se ovakvim odlukama to želi napraviti?!

Šulić je iznio neistinitu tvrdnju da srpski đaci u Federaciji BiH ne uče ćirilicu jer se “trenutno u obrazovnom sistemu u tom entitetu veoma malo ili nikako ne uči ćirilično pismo”.

“Ovakvim odlukama opozicija je pokazala da nije bila protiv Dodika, već protiv srpskih nacionalnih interesa zarad sitnih benefita”, zaključio je Šulić.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske jučer nisu podržali dvotrećinskom većinom veto koji je uložio član državnog predsjedništva Milorad Dodik na pet odluka Predsjedništva BiH kojima je preglasan.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano