Dodik vrijeđao svog kolegu iz Predsjedništva BiH: Obraćanje Komšića ličilo na osvetu zlog patuljka“Nije propustio priliku da napadne susjedne države, Srbiju i Hrvatsku, optužujući ih za destabilizaciju BiH, čime je pokazao da je upravo on tačka destabilizacije u trouglu BiH-Srbija-Hrvatska.”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je obraćanje Željka Komšića europarlamentarcima u kojem je pokušao da poistovjeti situaciju u BiH i Ukrajini ličilo na osvetu zlog patuljka koga više niko ne uzima ozbiljno, pa mora da pribjegava senzacionalizmu da bi neko obratio pažnju na njega.

- Marketing -

Na pitanje da prokomentariše jučerašnje Komšićevo obraćanje Odboru Evropskog parlamenta za spoljna pitanja u Briselu, Dodik je naglasio da je Komšić, bez ozbiljnog pristupa problemima i ozbiljne argumentacije, pokušao da trenutno antirusko raspoloženje evropskih država usmjeri na Dragana Čovića i Milorada Dodika, misleći da je to dovoljno da se sakrije suština problema u BiH.

“Nije propustio priliku da napadne susjedne države, Srbiju i Hrvatsku, optužujući ih za destabilizaciju BiH, čime je pokazao da je upravo on tačka destabilizacije u trouglu BiH-Srbija-Hrvatska. Da te podvale ne prolaze pokazali su europarlamentarci koji su se najviše bavili upravo činjenicom da muslimani (način na koji Dodik naziva Bošnjake kako bi ih omalovažavao) biraju Hrvatima člana Predsjedništva i da to mora da se mijenja” istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH rekao je da jedino što je bilo vrijedno pažnje u Komšićevom izlaganju jeste priznanje da on ne predstavlja Hrvate u BiH.

“To smo znali svi, ali sad smo čuli i od njega” konstatovao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić jučer je Dodika i Čovića nazvao “ruskim saveznicima”.

“Kako drugačije nazvati politiku koja dolazi iz Srbije, a nazvali su je „srpski svijet“, identično tzv. „ruskom svetu“. Kako drugačije nazvati otvoreno miješanje Republike Hrvatske u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, poput izmjene Izbornog zakona, a sve sa pozivanjem na zaštitu prava hrvatskog naroda u BiH, a da to ne liči na Putinovo pozivanje na zaštitu ruskog naroda u Ukrajini. Iz tog razloga nije ni čudno da među najvjernije saradnike Rusije na zapadnom Balkanu ubrajamo i dva danas prisutna gospodina – Milorada Dodika i Dragana Čovića“, kazao je Komšić i zaključio da nas taj pristup vodi u “kreirane etničke podjele sa izvjesnim konfliktom”.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano