Dodik tvrdi da njega i Vučića prisluškuju: Šta ćete veći dokaz od ovog

Predsjednik Repubike Srpske Milorad Dodik izjavio da, navodno, britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i bh. entiteta Republika Srpska, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njega.

Dodik je u izjavi za srbijanski Kurir ustvrdio da postoje brojni dokazi da britanske obavještajne službe imaju prislušni centar i da prate vrh Republike Srpske, a pretpostavlja da je ista situacija i u Srbiji.

Na pitanje odakle dokazi za to, Dodik odgovara:

“Dokaz su izjave ministra odbrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim uticajem na ovom prostoru. U julu se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog ambasadora”.

Predsjednik RS tvrdi da se ne radi o običnim vojnicima, pješadincima, već specijalcima koji se obavještajnim radom bave na osnovu veoma savremene i sofisticirane tehnologije.

Na konstataciju da je pomenuo i destabilizaciju Srbije, Dodik kaže da je to “jedna te ista stvar” i da je “vjerovatno da to rade i u Srbiji”.

Dodik kaže da pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvijek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvijek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.

“Dokaz je u činjenici da je već ranije obavještajna služba BiH otvorila operativne naloge prisluškivanja zvaničnika Srbije i Republike Srpske. Svako ko je ovdje upućen u bilo šta, zna da to u BiH ne može da se radi bez odobrenja zapadnih službi. Šta ćete veći dokaz od ovog”, tvrdi Dodik.

Na pitanje da li je o svojim tvrdnjama obavijestio Vučića, Dodik odgovara da “Vučić to vrlo dobro zna”.

Možda vam se svidi

Leave A Reply