Dodik se obrušio na Izetbegovića, pljušte nove optužbe: On ide u lov na vještice, a BiH puca po šavovima!

Popularno

Povezano– Izetbegoviću je lakše da putem parola poluistina i laži objašnjava aktuelni trenutak u BiH, nego da realno sagleda ćorsokak u kojem se danas nalazimo – naglasio je Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prokomentarisao je Izetbegovićevu izjavu u kojoj njega optužuje za nefunkcionisanje BiH. Dodik je rekao da je šteta što i nakon 26 godina Bakir Izetbegović za nefunkcionisanje BiH traži krivicu u svima osim u svojoj partiji, čiji je lider žrtvovao i mir za BiH.

- Marketing -

– Nije mu dovoljno da Dodikom i njegovom politikom ni domaćoj publici objasni zašto dva od tri naroda neće ovakvu BiH i zašto Bošnjaci, podržani međunarodnim faktorom, stalno i iznova generišu krize u BiH – istakao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio da se SDA neće oporaviti u bošnjačkom političkom tijelu čak i ako Bakir Izetbegović od jutra do mraka nastavi da napada Dodika. Dodao je da je čak i Bošnjacima jasno da on ide u lov na vještice dok se u SDA odvija egzodus kadra, a BiH puca po šavovima.

– Izetbegoviću je lakše da putem parola poluistina i laži objašnjava aktuelni trenutak u BiH, nego da realno sagleda ćorsokak u kojem se danas nalazimo – naglasio je Dodik, javlja Srna.

Lider SNSD-a je upitao zašto su u Daytonu pisali Ustav na koji će pristati Srbi i Hrvati, a nakon Daytona su ga mijenjali samo da budu zadovoljni Bošnjaci.

- Marketing -

Najnovije