Dodik: Neka je proklet onaj od Srba koji ikada dođe u poziciju da o zakonu raspravlja na nivou BiHAko jednom stavite predmet koji se zove imovina na zakonodavnu nadležnost Parlamentarne skupštine koja nije nadležna, propisali ste smrtnu presudu RS, rekao jeVladajuće stranke u RS-a uputile su jasan zahtjev “svim organima u RS da provode Zakon o nepokretnoj imovini kada stupi na snagu”. Poruka je poslana nakon sastanka SNSD-a sa koalicionim partnerima. Dodik je čak i kleo “Srbe ako ikada budu raspravljali o ovom zakonu u Parlamentarnoj skupštini BiH”.Kako je rekao Petar Đokić, lider SP-a, u narednom periodu će pozvati sve političke stranke u RS kako bi definisali izjavu “kojom bi osudili miješanja u unutrašnja pitanja BiH bilo koje zemlje i ambasade”.
Miješanje drugih zemalja
Izrazili su žaljenje što partije opozicije u NSRS nisu podržale zaštitu vitalnog nacionalnog interesa po zahtjevu Milorada Dodika.
– Propuštena je prilika da pokažemo jedinstvo prema instituciji člana Predsjedništva BiH. U narednom vremenu očekujemo da će opozicioni partneri shvatiti važnost uloge institucije člana Predsjedništva BiH i da se više neće dešavati takva pojava. Ne samo zato što je u pitanju Dodik, a i zato što jeste Dodik – rekao je Đokić.Dodik je rekao kako se smatraju obaveznim da štite interese RS i da je zato stavio veto, ali da je NSRS drugačije odlučila. Konstatuje da je stanje u RS, bez obzira na sve, dobro. Govorio je o povećanju penzija i plata, kazavši da će to biti zasnovano na realnim mogućnostima.– Enormno je miješanje drugih zemalja u unutrašnje stvari prije svega SAD, Velike Britanije i Njemačke u konkretna pitanja koja se tiču suvereniteta. To je dokaz da je BiH zemlja protektorata i stranci su pretjerali u mnogo čemu – rekao je Dodik.“Bacanje kletve”
Za PIC je rekao da je nepostojeće samoorganizovano tijelo, ali i to da ako ga Rusi budu pitali da li da ostanu u njemu, reći će im da treba kako bi se čuo glas protiv.Potom je “bacio kletvu”.– Republički organi i organizacije imaju jasne odgovornosti u tom pogledu. Oni moraju znati da mi ne damo imovinu. Nek’ je proklet onaj od Srba koji ikada dođe u poziciju da o zakonu na nivou BiH raspravlja. Ako jednom stavite predmet koji se zove imovina na zakonodavnu nadležnost Parlamentarne skupštine koja nije nadležna, propisali ste smrtnu presudu RS – poručio je Dodik u kletvi.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano