Dodik nakon sastanka Varhelyijem: Dobro bi bilo da povučemo ta sredstva od EU

Popularno

PovezanoU Sarajevu je sinoć održan sastanak komesara EU za proširenje Olivera Varhelyija i šefa Delegacije EU u BiH Johann Sattler sa Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjaavio je da je evropski komesar za proširenje EU Oliver Varhelyi na sinoć održanom sastanku u Sarajevu poručio da bi BiH mogla da ostane bez investicione podrške EU.

- Marketing -

– Ukoliko ne uspijemo da angažujemo ta sredstva, mi imamo alternativne mogućnosti. Mi ćemo održati investicione aktivnosti na tom planu – istakao je Dodik, ne preciziravši koje su to alternativne mogućnosti.

Ipak, rado bi da povučemo ta sredstva EU.

– Dobro bi bilo da povučemo ta sredstva od EU. Ona su svakako kvalitetna, ali ako je to politički motivisano, onda to može da bude problem. EU jeste djelovala na taj način da je svaki plasman pa i onaj najmanji uvijek politički vezivala za neke političke procese i promjene – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da Varhelyi ima dosta informacija o stanju u BiH.

Podsjećamo, u Sarajevu je sinoć održan sastanak komesara EU za proširenje Olivera Varhelyija i šefa Delegacije EU u BiH Johann Sattler sa Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem.

- Marketing -

Najnovije