Dodik ljutito poručio:”To je smišljeno u Sarajevu da bi Srbi bili protjerani”

0

Dodik je istakao da BiH nema adekvatan odgovor na migrantsku krizu i da su svi dosadašnji postupci učinjeni kako bi se opravdao nerad

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je “neprihvatljivo smještanje migranata u Medenom Polju” kod Bosanskog Petrovca, jer bi “to imalo političku dimenziju čiji je cilj protjerivanje Srba sa vjekovnih ognjišta”.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Podsjetimo, nakon što je Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu, zatražila hitno izmiještanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća, Dodik je rekao da nadležne institucije u BiH ništa ne rade i da ne postoje kvalitetan odgovor.

On je istakao da BiH nema adekvatan odgovor na migrantsku krizu i da su svi dosadašnji postupci učinjeni kako bi se opravdao nerad, prenosi RTRS.

– To je smišljeno u Sarajevu da bi Srbi bili protjerani iz Medenog Polja, odnosno sa vjekovnih ognjišta – rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da “dio bošnjačke političke elite blagonaklono gleda na migrante, koji bi u perspektivi mogli da vrše pritisak na one koji nisu Bošnjaci”.