Dodik: Hrvatskoj je najpametnije da odmah pusti Lukajića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da bi Hrvatskoj zbog održavanja međusobno dobrih odnosa sa RS i BiH bilo najpametnije da odmah pusti na slobodu pukovnika Vojske Republike Srpske Daneta Lukajića, koji je uhapšen jučer u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je počinio navodni ratni zločin u logoru “Manjača”.

“Hrvatskoj bi to bilo najpametnije da učini zbog dobrih odnosa koje gajimo i pokušavamo da izgradimo i sa Hrvatima u BiH”, rekao je Dodik novinarima na Mrakovici.

On je istakao da će RS učiniti sve što bude mogla da pomogne pukovniku Lukajiću. Dodik je ponovio da je to hapšenje nedopustivo i izrazio uvjerenje da je riječ o obliku fašizma. On je dodao da to nije u jurisdikciji hrvatskog pravosuđa, već da je, ako ima nečega, to u nadležnosti BiH.

“BiH to nije procesuirala i tražim od svih organa da se uključe i da se to rasvijetli”, rekao je Dodik.

Lukajić je uhapšen jučer u Ličkom Petrovom Selu prilikom odlaska na obilježavanje Dana sjećanja na Jadovno i 77 godina od stradanja više od 40.000 ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag.

Iz hrvatske policije je saopšteno da je nekadašnji oficir u organima bezbjednosti Pete vojne oblasti JNA Dane Lukajić /67/ uhapšen u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je “počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Manjača kod Banjaluke u septembru 1992. godine”.

Možda vam se svidi

Leave A Reply