‘Dobro došli u Republiku Srpsku’: Ovako izgleda prelazak međuentitetske linije na putu Mostar-Nevesinje

Popularno

PovezanoDa bi dokazao ovu tvrdnju Vukanović je snimio svoju vožnju putem od Mostara do Nevesinja.

Režim na čijem je čelu Milorad Dodik već 20 godina sistematski razara istočni dio Republike Srpske, tvrdi nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović. Prema njegovim tvrdnjama, vlasti RS-a se u proteklom periodu prema istočnom dijelu naše zemlje odnose maćehinski, odnosno nastoje u što većoj mjeri eksploatisati prirodne resurse, a da pri tome u taj dio ne ulažu ništa.

- Marketing -

– Šuma se sječe nemilosrdno i pretvara u goleti, kopa se rude i ugalj za proizvodnju struje, truje narod, uništavaju rijeke i eko sistem, a zauzvrat ne ulaže se ništa kako bi narod opstao na ovom prostoru, zbog čega su mnogi krajevi gotovo opustjeli jer narod, posebno mladi, bježe glavom bez obzira, napisao je Vukanović u svom blogu.

Kao ilustraciju takve tvrdnje Vukanović navodi izgradnju i obnovu puteva u RS-u. Dok se u sjevernom i zapadnom dijelu RS-a grade magistralne ceste, pa čak i nekoliko stotina kilometara autoputa, istovremeno se na istoku ne popravljaju i ne održavaju ni postojeći putevi.

Da bi dokazao ovu tvrdnju Vukanović je snimio svoju vožnju putem od Mostara do Nevesinja. I dok je dio ove magistralne ceste koji prolazi kroz FBiH vidno obnovljen i pogodan za vožnju, od trenutka kada prođete pored zastave i table na kojoj piše “Dobro došli u Republiku Srpsku”, vožnja postaje avantura, zbog brojnih rupa i nabrzinu postavljenih zakrpa na asfalru.

Video snimak vožnje ovim putem Vukanović je objavio na svom blogu.

- Marketing -

Najnovije