― Marketing ―

Dobio otkaz: Dostavljač otpušten sa posla nakon što je poslao poruku djevojci kojoj je donio hranu

- Marketing -

Skrinšot razgovora s zapsolenim kompanije za dostavu hrane objavila je neimenovana djevojka, a na snimku se mogu vidjeti poruke koje joj je uputio.

 

– Ej, kakva je bila hrana juče?Dostavljač – pisalo je u prvoj poruci nakon čega je djevojka odlučila prijaviti dostavljača zbog zloupotrebe podataka koji su mu bili dostupni zahvaljujući poslu koji obavlja.

- Marketing -

 

– Ej, samo da ti se zahvalim. Juče sam dobio otkaz na poslu zbog tebe. Ne mogu vjerovati da si se žalila jer sam ti se javio na najnormalniji način i poslao jednu poruku, niti sam bio vulgaran niti bilo šta. Svaka čast, ne znam kakvu ti korist imaš od toga, ali eto ja sad posao više nemam, niti imam mjesečne prihode – pisalo je u drugoj.

Prepiska je nakon objave postala predmet rasprava na društvenim mrežama, a dok su neki tvrdili da prva poruka nije dovoljan razlog za otkaz, drugi su opet vidjeli problem u neovlaštenom korištenju podataka.

 

– Ljudi stvarno napadaju ženu što je prijavila da je neko prilično neuviđavno iskoristio njen broj telefona koji je dobio jer radi negdje –  istaknuo je jedan korisnik koji je postupak dostavljača smatrao neprihvatljivim, prenosi Klix.

Dok je cijeli slučaj postao predmet rasprava, mnogi su iskoristili priliku te su se odlučili našaliti pa je tako dostavljač postao predmet brojnih memeova.

- Marketing -