Dječaka brutalno zlostavljali u Domu za odgoj djece i mladeži

Od dobro upućenog izvora doznajemo da su 14-godišnjeg dječaka, koji boravi u tom domu, zlostavljali 12-godišnjak, također korisnik Doma, te još jedan štićenik, piše “Index“.

Zlostavljali su ga tako da su zagrijavali širi dio ključa do usijanja i prislanjali mu ga na kožu, tj. žigosali ga na više mjesta po tijelu. Zatim su gasili čikove po njemu i gurali mu četkicu za zube u anus te ga nakon toga prisiljavali da “pere” zube istom četkicom.

– Jedan dečko iz Doma je to otkrio i prijavio odgajateljima. Prošle sedmice je održan i sastanak o tome – saznaje izvor.

U toku je kriminalističko istraživanje.

Anica Idžaković, direktorica Doma za odgoj djece i mladeži Pula, u odgovoru za “Index” rekla je da su, vezano uz događaj koji se desio u njihovoj ustanovi, poduzeli sve mjere i radnje u skladu s Protokolom o zaštiti i sigurnosti korisnika Doma te postupanja u vanrednim (kriznim) situacijama.

– Zbog zaštite prava djece i maloljetnika te tajnosti uviđaja koji provodi policija nismo u mogućnosti iznositi detalje događaja i radnji koje se poduzimaju. O događaju smo obavijestili sve nadležne institucije i postupamo u skladu s Protokolom i pravilima struke – stoji u odgovoru direktorice Idžaković.

U Ministarstvu za demografiju, porodice, mlade i socijalnu politiku rekli su da su upoznati sa situacijom u tom domu. Ponovili su nam isti odgovor kao i direktorica te odgojne ustanove.

– Dom za odgoj djece i mladeži Pula obavijestio nas je o navedenom događaju i o poduzetim radnjama u skladu s Protokolom o zaštiti i sigurnosti korisnika Doma te postupanja u vanrednim (kriznim) situacijama. Upoznati smo i s informacijom da će direktorica Doma za odgoj djece i mladeži preispitati odgovornosti odgajatelja – stoji u odgovoru Ministarstva za “Index”.

Nije prvi takav slučaj u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli

Ovo nije prvi slučaj zlostavljanja maloljetnika u tom domu, sličan slučaj dogodio se i prije devet godina. Grubo psihičko, fizičko i se*sualno zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka dogodilo se u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli u noći s 29. na 30. septembar 2010. godine, a Sud je utvrdio da 62-godišnji noćni odgajatelj, koji je te večeri bio u smjeni, nije redovito, svakih sat, obilazio odjel mlađe muške grupe pa su maloljetnik (15) i dječak (12) ušli u sobu 13-godišnjaka i brutalno ga zlostavljali.

Možda vam se svidi

avatar