-5 C
Kakanj
Subota, 16 Januara, 2021

Dječak iz Maglaja ušteđevinu za mobitel poklonio djevojčici koja je zakasnila sa prijavom na takmičenje

Od početka mjeseca rebiu-l-evvela na zvaničnoj facebook-stranici Medžlisa Islamske zajednice Maglaj odvijalo se takmičenje za djecu u citiranju hadisa Muhammeda, a.s., pod nazivom „Djeca vole miljenika, Muhammeda, poslanika (a.s.)“.

Mališani su tako slali svoje video zapise, koji su objavljivani na facebook stranici MIZ Maglaj, a pobjednika je odlučio najveći broj lajkova.

Tokom proglašenja pobjednika u džamiji Vali Recep Yazicioglu u Maglaju, desilo se nešto što je prisutne ostavilo bez teksta.

Dječak Imran Husić, koji je proglašen za pobjednika ovog takmičenja sa ukupno 3975 lajkova, i koji je kao glavnu nagradu osvojio mobitel Samsung Galaxy M01, odlučio je svoju ušteđevinu, koju je sakupljao za kupovinu mobitela, pokloniti djevojčici Halidi Mujdža koja je, zbog zakašnjelog uključivanja u takmičenje, osvojila najmanje lajkova, prenosi Preporod.info.

Primjer koji je pokazao ovaj dječak velikog srca ujedno je i najljepši primjer slijeđenja Poslanikovog, a.s., hadisa u kojem nas poziva da drugima želimo ono što želimo sebi.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO