Divna vijest: Trudnica iz Sarajeva koja je prebačena u Zagreb vraća se kući sa bebom

Popularno

Povezano


Zdravstveni radnici potvrdili su da bi život i bebe i trudnice bio doveden u pitanje da medicinski transport, koji je izvršio Helikopterski servis RS, nije obavljen na vrijeme.
Podsjetimo, trudnica u 21. sedmici trudnoće oboljela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma), radi neophodnog tretmana na ECMO aparatu izmještena je prije 10-ak dana iz sarajevske Opće bolnice ” Prim. dr. Abdulah Nakaš”, u Zagreb.
Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis RS, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je obezbijedio plaćanje.
Prof. dr. Vlado Krajinović i doc.dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu.
“Ponosan sam na Opću bolnicu Sarajevo,na rad svih uposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao. Moja posebna zahvalnost ide našim uposlenicim prim.dr. Marini Juroš-Zovko, dr. Stoji Erić, prim. dr. Elmi Vukotić, dr.Aneli Šubo, prim. dr. Ednanu Drljeviću i medicinskim tehmičarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, koji su uradili sve da se se pomogne kritično oboljeloj trudnici i da se realizuje ovaj veliki ljudski čin”, rekao je ovom prilikom je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice. prenosi “Radiosarajevo“.

- Marketing -

Najnovije